>>> Hallgasd meg eddigi adásainkat az archívumunkból! >>> Néha küldünk!


 Kétfejű maci

A mára legendássá lett kétfejű mackók először Izlandon bukkantak fel az 1020-as évek közepén. Gyapjas fazonjuk távolról közel sem volt ijesztő, pedig a gejzírek által felszínre lökött haltetemeken óriásira hízott példányok mázsás tőzegtéglákat hajigáltak egymáshoz örömükben, ha a keserű tundraszél hajótörött ember vérének gőzét sodorta feléjük.

Eszkimó körökben ezidőtájt lett divatos a nézet, hogy nem minden kétfejű mackó kedveli a népet, ezért alig 20 perc leforgása alatt kihalttá tették a teljes populációt. E manőver miatt vált hosszú időre kérdésessé, hogy Nanuk törzse bekerülhet-e az ENSZ-be. Izland igennel szavazott.

Japán tudósok végül 2107-ben, Madagaszkáron klónozták először sikeresen a kétfejű medvét, majd újabb 303 év elteltével, 2410-ből teleportáltak néhány csíráztatott példányt az egykori Ohkult-ba, egyenesen 2002-be. Eképpen színesíti szerény boltocskánk kínálatát ez a jelen időben más térben fel nem lelhető házikedvenc.
 Krisztusbicska

Forró és fáradt koraeste, Mexikó. Skorpiócsalád motorzaj elől menekül egy kaktusz tövébe dobott, törött tequilás üvegbe; izmos lábaik segélykiáltó kandzsit kaparnak a kihalt sivatag perzselő homokjába. Törött oldalú kisteherautó fékez, olyan fajta, melyet Puebla piacán lánygyermekért cserébe kapni. Nyikorogva nyíló ajtó, sofőr a platónál, hápogás, szárnyak verdesése fakalitkához. 0.72-es sörét kattan a dupla csőbe, nyílik a ketrecek ajtaja, az átizzadt bőringes, szőke férfi egészséges és riadt hattyút dob a magasba; az utazástól és a portól megkínzott madár a Nap vöröslő korongja felé húz, és válik vele eggyé, amint a dörrenés hallatszik. Alacsonyan szálló, egymotoros Cesna rotorja kavarja fel a véres tollakat, a fülkéből kitörő gépfegyvertűz egy, két, három helyen hasít a bőringbe. Hogy az állat vagy gyilkosa teteme ért hamarabb földet, talán csak Egyvalaki tudja. Amint a Cesna szárnyait Puebla felé fordítva búcsút int a sivatagnak, pilótájának csontos keze végigsimít a konzolon lógó aranyfeszületen: God Protect.
 Kéz és zsebmonyók

Nincs két egyforma monyó, ezért nehéz tanácsot adnunk a tartásukat illetően. Egyes példányoknál rendszeres veréssel csodákat értünk el, másoknál ugyanakkor ez a módszer... hm... le sem írjuk, hova vezetett. Az biztos, hogy törődő gazdánál vannak jó helyen, aki rengeteg időt velük, és tudja úgy szervezni napjait, hogy a kis monyó mindig vele lehessen. Természetesen nem kérünk vásárlóinktól jóságigazolványt, viszont fenntartjuk a jogot, hogy kis monyót csak olyan embernek adjunk el, aki a szimpátia ellenőrzésen nem hasal el. (Jó, persze pénzért eltekintünk ettől a procedúrától.)
 Hello Kitty

Japánban, Amerikában és Európában a 60-as évek közepe óta hódít a kis Kitty cicó és baráti társasága. A közel 40 éves figurka nem mutatja az öregedés jeleit, jó okunk van hát feltételezni, hogy valami genetikai kísérlet áll a háttérben. A Nyers Hal Országának bájos exportcikke Magyarországon egyelőre csak az Ohkultban kapható (szerintünk), aminek oka igazán rejtélyes annak ismeretében, hogy a Hello Kitty figurákat egyaránt imádják a gyerekek és a 30 felé közelítő ifjú hölgyek. Nálunk vekker, cekker, ceruza, toll, jegyzetfüzet, tusfürdő, kendőcske és bébisapka kapható. A csodával ismerkedőknek jó kiindulási pont a hivatalos web oldal: www.hellokitty.com, vagy a személyes találkozó.